Kavina pulpa ili mekani omotač zrna kave ne samo da se počeo koristiti za spravljanje jedne nove vrste napitka s odlikama čaja, poznatog kao Cascara, već  za ovom sirovinom ineres sve više pokazuje i prehrambena industrija

Glavni razlog ovog interesa krije se u činjenici što ovaj otpad iz proizvodnje kave sadrži mnoštvo korisnih antioksidativnih fitonutrijenata, prvenstveno polifenolnih spojeva kao što su: proantocijanidi, klorogena kiselina, kininska kiselina, ferulična kiselina i kofeinska kiselina. Naime plod biljke Arabica kave smatra se jednim od najmoćnijih svjetskih antioksidanasa. Utvrđeno je kako se u kavinoj trešnji može naći više korisnih antioksidanasa nego u čaju od maline, jagode, borovnice ili šipka. S druge strane riječ je o jeftinoj sirovini koja se do sada tretirala kao otpad koji je u najboljem slučaju završavao kao kompost. Pojedine inovativne tvrke pozabavile su se time kako profitirati od kavinog otpada, a ne samo od tradicionalne kave i ekstrakta zelenog zrna kave koji se koristi za mršavljenje.  Jedna  Američka tvrtka  uspjela je  od kavine pulpe stvoriti nešto ukusno vrijedno i zdravo. Riječ je o brašnu dobivenom mljevenjem suhe kavine pulpe. Navodno da njihovo brašno (CoffeeFlour) sadrži pet puta više vlakana nego kruh od cjelovitog zrna, tri puta više proteina po gramu od kelja, tri puta više željeza nego špinat i dvostruko više kalija od banana. Ovo brašno, koje vizalno lići na kakao prah, može se koristiti kao dodatak u proizvodnji pekarskih proizvoda koji,  zahvaljujući njemu, dobivaju i neka antioksidativna svojstva. Zbog koncentriranih  polifenola  ovo brašno može pozitivno utjecati na poboljšanje  imunosnog sustava, štiti od slobodnih radikala i djelovati  kao antiupalno sredstvo. Što se tiće okusa u njemu je prisutno više nijansi note citrusa i prženog voća.

I kozmetička industrija također je počela koristiti suhi prah kavine pulpe patentiranim postupkom ekstrakcije, za proizvodnju nove linije pudera. Poznato postaje još jedno piće s energetskim predznakom dobiveno uporabom kavine pulpe. Riječ je o Kona Redu koje se može pronaći na Američkim benzinskim crpkama, a navodno se preporučuje njegovo miješanje u koktelima uz dodatak limuna. Piće je dobilo naziv po poznatoj Kona kavi koja uspijeva na Havajima.