Kava.hr
podijeli stranicu na Facebooku
podijeli stranicu na Twitteru
podijeli stranicu na Google plus
podijeli stranicu na Pinterestu
podijeli stranicu putem e-pošte
pretraži stranicu KAVAhr
 
kava.hr / početna stranica sve o kavi forum o kavi kontakt informacije
 
 
dobrodošli na stranicu `kava.hr`
 
 
MALI OGLASI
 
Kupnja, prodaja, zamjena kućanskih i profesionalnih aparata, mlinova, usluga i pribora za kavu. Sudjeluj:
mali oglasi / Kava.hr
 
 
ZANIMLJIVOSTI
 
 
 
Vi ste ovdje:   početna > najcjenjenija kava
 

Najcjenjenija kava

najcjenjenija kava
Blue Mountain U svijetu postoji nekoliko vrlo cijenjenih vrsta kave koje se ističu najboljim organoleptičkim svojstvima. Te kave uživaju poseban status i na tržištu postižu najvišu cijenu. Riječ je o čistim, specijalnim kavama koje uspijevaju na izuzetno dobrim terenima u posebno povoljnim klimatskim uvjetima.


Jedna od najpoznatijih, koju mnogi nazivaju Rolls Royceom među kavama, je “Blue Mountain” (Plava planina), čuvena kava s Jamajke. Odlikuje se visokom kvalitetom, koristi se čista i na tržište stiže zapakirana u specijalne hrastove bačve. Gotovo u cijeloj količini izvozi se u Japan.

Kava “Blue Montain” bila je bez konkurencije, bar što se cijene tiče, sve do pojave Kopi Luwak” zrna na tržištu. Ova najrjeđa i najskuplja zrna prevučena su srebrnkastom baršunastom opnom, vrlo su neobičnog podrijetla i poznata su kao delikatesna poslastica divljih mačkolikih životinja - cibeta. Zapravo je riječ o probavljenim i odbačenim zrnima iz bobica kave kojima se hrane ove prašumske životinje. Ova kava nije po svačijem ukusu. Mnogi koji su je kušali pitaju se - vrijedi li uistinu toliko? Neki tvrde da ima težak i ustajali okus s karamelastom aromom. Drugi pak tvrde da je “jaka i odvratna”! Unatoč visokoj cijeni i takvim ocjenama, kava Kopi Luwak je našla svoju klijentelu.

Kava “Bonifieur”, podrijetlom s karipskog otočja Guadalupe, kvalitetom je blizu kavi “Blue Mountain” i vrlo je cijene pravi poznavatelji kvalitetne kave.

Kava “Kona” s Havaja, podrijetlom s vulkanskih brežuljaka Mauna Loa i Mauna Kea stekla je veliku popularnost među caffe-gurmanima zbog svog izvrsnog i osebujnog blagog okusa, pune jačine bez prejake oštrine i lagane arome lješnjaka.

Među skupocjenije ubraja se i vrlo kvalitetna afrička arabica “Lucie Royale” iz Zimbabwea, koju odlikuje dobra kiselost, osrednja jačina i fini harmonični okus.

Još jedna afrička kava spada u sam vrh najboljih kava. Kenijsku arabicu, klasificiranu kao AA-zrno, neki poznavatelji smatraju najkvalitetnijom kavom na svijetu.

najcjenjenija kava
 
 
 
 
 
 
 
NAJAVE DOGAĐANJA

 
 
KNJIGA O KAVI
 
knjiga o kavi
Saznaj više:
 
 
Promet Aroma
 
Esines
 
Try Mami's Caffè - Italian benefit in each cup!
 
 
 
 
www.kava.hr © 2009 - 2016 • Svijet Kave - Sva prava pridržana