Povijest kave Biljka Pržena kava Globalni svijet kave Zdravlje i kava Spravljanje kave Savršena kava Recepti s kavom Forum

Kupnja, prodaja, zamjena kućnih i profesionalnih aparata, mlinova, usluga i pribora za kavu. Uključi se:

Oglas kava pribori

Proučite umjetnost spravljanja cappuccina i drugih kavinih napitaka:

Latte art

 

KNJIGA O KAVI

Prva hrvatska knjiga o kavi!!! Naručite ovdje:

Kava-knjiga o kavi

Prihvatiti Informacije o knjizi
Prihvatiti Pogledaj sadržaj
Prihvatiti Kontaktiraj autora
Prihvatiti Naruči knjigu odmah!

NAJAVE

LM - METAR

Napravite najbolji Latte Macchiato - jednostavno - pomoću našeg Latte Macchiato metra:

Latte machiato metar

ZABAVA

Nasmijte se uz viceve o kavi i zabavite se uz "coffee snake" igru:

Zabava

Vi ste ovdje: Home > Savršena kava > Savršen espresso > Vizualne karakteristike espressa
 

Vizualne karakteristike espressa

Osnovne pravila

Glavni vizualni dojam dobrom espressu daje pjena u šalici. Boja i tekstura pjene su najvažnije jer je upravo savršena pjena znak za savršenu pripremu. Svaka pogreška u mljevenju, temperaturi i vremenu filtracije vidi se i prepoznaje u boji pjene. Ako je pjena svijetla, tanka i prozirna, takav espresso nije dobar. Ili je kava pregrubo samljevena ili je temperatura vode preniska. Ako je pjena jako tamna sa rupom u sredini, pritisak na dozu je prejak ili je doza kave previsoka.

Loš espresso se prepoznaje po velikim njehurićima zraka, a to se događa kada je temperatura vode preniska.

Ako je vidljiva bijela točka u sredini šalice, vrijeme filtracije je predugo.

Pjena također čuva aromu. Ima funkciju “poklopca” koji ne dopušta ishlapljivanje mirisa, a istodobno pojačava sve ostale odlike kave.