Savršena kava
Svake godine (jedne u Europi, druge u SAD-u), organizacija SCAE (eng. Speciality Coffee Association of Europe) priređuje “The World Barista Championship”, gdje se natječu baristi iz cijeloga svijeta u spravljanju espressa. Koristeći svoje znanje, sposobnosti, tehniku, eleganciju i inovativnost, najbolji baristi s puno ljubavi slijede pravila koja su postavili SCAE-ini stručnjaci kako bi poboljšali kvalitetu espressa i cappuccina.
Lošim načinom spravljanja može biti upropaštena najkvalitetnija kava. Za vrsnoću kave presudna je dobra voda, kvalitetna kava, temperatura i odgovarajući način... Pročitajte u
Glavni vizualni dojam dobrom espressu daje pjena u šalici. Boja i tekstura pjene su najvažnije jer upravo savršena... Saznajte više u
Pjena na dobrom cappuccinu je pravilna, kompaktna i na sredini uzdignuta, s tankim smeđim... Saznajte više u