Povijest kave Biljka Pržena kava Globalni svijet kave Zdravlje i kava Spravljanje kave Savršena kava Recepti s kavom Forum

Kupnja, prodaja, zamjena kućnih i profesionalnih aparata, mlinova, usluga i pribora za kavu. Uključi se:

Oglas kava pribori

Proučite umjetnost spravljanja cappuccina i drugih kavinih napitaka:

Latte art

 

KNJIGA O KAVI

Prva hrvatska knjiga o kavi!!! Naručite ovdje:

Kava-knjiga o kavi

Prihvatiti Informacije o knjizi
Prihvatiti Pogledaj sadržaj
Prihvatiti Kontaktiraj autora
Prihvatiti Naruči knjigu odmah!

NAJAVE

LM - METAR

Napravite najbolji Latte Macchiato - jednostavno - pomoću našeg Latte Macchiato metra:

Latte machiato metar

ZABAVA

Nasmijte se uz viceve o kavi i zabavite se uz "coffee snake" igru:

Zabava

Vi ste ovdje: Home > Savršena kava > Savršen cappuccino
 

Pravila za uspješan cappuccino

Cappuccino

Želite li napraviti dobar cappuccino poštujte sljedeća pravila:

  • Upotrijebite hladno, obrano homogenizirano mlijeko, a nikako punomasno.

  • Uvijek koristite svježe mlijeko bez nadolijevanja u posudu.

  • Koristite metalnu posudu izrađenu od rostfraja.

  • Mlijeko zagrijte između 62 i 68° C.

  • Raspršivač pare namjestite neposredno ispod površine.

  • Upotrijebite najjaču snagu aparata.

  • Posudu namjestite tako da se mlijeko vrti u krug. Samo tako će se pretvoriti u kremastu pjenu sastavljenu od sitnih mjehurića (eng. microfoam).

  • Cappuccinu odgovara topla, deblja i nešto veća stožasta šalica.

Pjena na dobrom cappuccinu je pravilna, kompaktna i na sredini uzdignuta, s tankim smeđim rubom uz šalicu.

Ukoliko koristite 0,50 l mlijeka, raspršivač pare treba biti uronjen u posudu 17 sekundi. Za količinu od 0,75 l mlijeka potrebne su 23 sekunde, a za 1,0 l mlijeka 30 sekundi.