Povijest kave Biljka Pržena kava Globalni svijet kave Zdravlje i kava Spravljanje kave Savršena kava Recepti s kavom Forum

Kupnja, prodaja, zamjena kućnih i profesionalnih aparata, mlinova, usluga i pribora za kavu. Uključi se:

Oglas kava pribori

Proučite umjetnost spravljanja cappuccina i drugih kavinih napitaka:

Latte art

 

KNJIGA O KAVI

Prva hrvatska knjiga o kavi!!! Naručite ovdje:

Kava-knjiga o kavi

Prihvatiti Informacije o knjizi
Prihvatiti Pogledaj sadržaj
Prihvatiti Kontaktiraj autora
Prihvatiti Naruči knjigu odmah!

NAJAVE

LM - METAR

Napravite najbolji Latte Macchiato - jednostavno - pomoću našeg Latte Macchiato metra:

Latte machiato metar

ZABAVA

Nasmijte se uz viceve o kavi i zabavite se uz "coffee snake" igru:

Zabava

Vi ste ovdje: Home > Recepti s kavom > Jela > Pirjano grožđe scrnim vinom i espressom
 

Pirjano grožđe s crnim vinom i espressom

weintrauben

Sastojci:
(za 2 – 4 osobe)

1 žlica maslinovog ulja
2 šalice pomiješanih bobica bijelog i crnog grožđa
¼ šalice espressa
½ šalice suhog crnog vina
3 štapića cimeta
1 žlica meda
½ žlice balzam octa
½ žlice maslaca

Priprema:
U širokoj posudi lagano zagrijte maslinovo ulje. Dodajte grožđe i pirjate dvije minute. Dodajte espresso kavu, crno vino, štapiće cimeta i med. Miješajte slijedeće dvije minute. Maknite posudu s vatre, dodajte balzam ocat i maslac. Nastavite miješati dok se maslac ne otopi. Poslužite toplo.

Napomena: Ovo se jelo može poslužiti kao lagani desert sa sirom i biskvitom, ili kao prilog uz pečenu teletinu ili meso peradi.