Povijest kave Biljka Pržena kava Globalni svijet kave Zdravlje i kava Spravljanje kave Savršena kava Recepti s kavom Forum

Kupnja, prodaja, zamjena kućnih i profesionalnih aparata, mlinova, usluga i pribora za kavu. Uključi se:

Oglas kava pribori

Proučite umjetnost spravljanja cappuccina i drugih kavinih napitaka:

Latte art

 

KNJIGA O KAVI

Prva hrvatska knjiga o kavi!!! Naručite ovdje:

Kava-knjiga o kavi

Prihvatiti Informacije o knjizi
Prihvatiti Pogledaj sadržaj
Prihvatiti Kontaktiraj autora
Prihvatiti Naruči knjigu odmah!

NAJAVE

LM - METAR

Napravite najbolji Latte Macchiato - jednostavno - pomoću našeg Latte Macchiato metra:

Latte machiato metar

ZABAVA

Nasmijte se uz viceve o kavi i zabavite se uz "coffee snake" igru:

Zabava

Vi ste ovdje: Home > Recepti s kavom > Jela > Pačja prsa sa suhim šljivama i espressom
 

Pačja prsa sa suhim šljivama i espressom

Sljive

Sastojci:
(za 4 osobe)

2 žlice maslaca
2 žlice maslinovog ulja
2 sitno skosana luka
4 komada očišćenih pačjih prsa
2 male žlice majčine dušice
1 čaša vina porto
½ šalice espresso kave
½ čaše soka od šljive
12 cijelih suhih šljiva bez koštica
¼ šalice nasjeckanog peršinovog lista
sol
svježe samljeveni papar

Priprema:

U velikoj posudi otopite maslac s maslinovim uljem i na tome pirjajte luk oko 5 minuta dok ne postane mekan i zlatno žut. Dodajte pačja prsa i nastavite pirjati dok meso sa svake strane ne poprimi svjetlo smeđu boju. Maknite s vatre i stavite u stranu. U drugoj posudi pomiješajte sve preostale sastojke osim peršina i kuhajte na laganoj vatri 20 minuta. Sadržaj istresite u posudu s pačjim prsima i lagano pirjajte 8 – 10 minuta uz povremeno miješanje. Izvadite komade mesa, izrežite na tanke ploške i rasporedite na zagrijane tanjure. Pospite peršinom i servirajte sa toplim umakom. Bogat okus patke dobro se slaže sa intrigantnom mješavinom kave, porta i suhih šljiva.