Povijest kave Biljka Pržena kava Globalni svijet kave Zdravlje i kava Spravljanje kave Savršena kava Recepti s kavom Forum

Kupnja, prodaja, zamjena kućnih i profesionalnih aparata, mlinova, usluga i pribora za kavu. Uključi se:

Oglas kava pribori

Proučite umjetnost spravljanja cappuccina i drugih kavinih napitaka:

Latte art

 

KNJIGA O KAVI

Prva hrvatska knjiga o kavi!!! Naručite ovdje:

Kava-knjiga o kavi

Prihvatiti Informacije o knjizi
Prihvatiti Pogledaj sadržaj
Prihvatiti Kontaktiraj autora
Prihvatiti Naruči knjigu odmah!

NAJAVE

LM - METAR

Napravite najbolji Latte Macchiato - jednostavno - pomoću našeg Latte Macchiato metra:

Latte machiato metar

ZABAVA

Nasmijte se uz viceve o kavi i zabavite se uz "coffee snake" igru:

Zabava

Vi ste ovdje: Home > Recepti s kavom > Jela > Glazirane jabuke s espressom
 

Glazirane jabuke s espressom

Jabuke

Sastojci:
(za 4 osobe)

4 cijele oguljene kisele jabuke
¼ čaše soka jabuke
¼ šalice meda
3 žlice maslaca
¼ šalice espressa
3 žlice gustog tučenog vrhnja

Priprema:

U manjoj posudi pomiješajte sok od jabuke, med, maslac i kavu. Na laganoj vatri sve grijte dok se maslac ne otopi, povremeno miješajući. Oguljene jabuke stavite u plitku posudu za pečenje. Prelijte ih napravljenom mješavinom i stavite u zagrijanu pećnicu zagrijanu na 180º C. Pecite 50 minuta. Svakih 10–15 minuta podlijevajte toplom vodom. Kad pečene jabuke postanu zlatnožute i dobiju glazuru, izvadite ih i stavite na zagrijane tanjure. U vrući umak umiješajte tučeno vrhnje i prelijte preko jabuka.