Promijeni veličinu fonta


Započni novu temuOdgovori Stranica: 2/5.   [ 37 post(ov)a ]
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: gaggia classic_prvo korištenje
PostPostano: ned 10. ožu 2013, 22:42 
Polako se budi
Polako se budi

Pridružen/a: sub 9. ožu 2013, 09:03
Postovi: 19
Zahvalio: 2 put/a
Hvaljen: 0 put/a
Hvala na instrukcijama. Krecem sa citanjem. Jos me vise veseli kad naletim na bas neke neke dobre kavoljupce koji hoce pomoci:).
Sigurno se javim s jos pitanja.


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: gaggia classic_prvo korištenje
PostPostano: pon 11. ožu 2013, 23:10 
Polako se budi
Polako se budi

Pridružen/a: sub 9. ožu 2013, 09:03
Postovi: 19
Zahvalio: 2 put/a
Hvaljen: 0 put/a
Prvi espresso uspio; ako se računa da sam ispravno slijedila upute i da je curila kava i nastala kakva takva pjena. Što se tiče kvalitete i okusa, tu još imam puno za vježbati.

Sad su se otvorila nova pitanja pa bi voljela čuti vaša iskustva:
1. koju vodu najbolje koristiti u aparatu
2. koliko kave treba otprilike staviti s onim dozerom što se dobije uz aparat? Negdje sam naletila na info da se u filer za dvije šalice stavi dva ta dozera, što sam i učiničlla. Međutim, nakon što sam napravila espresso (s filterom za dvije šalice) kava u filteru je bila dosta mokra tj. očekivala sam da će biti suha i iz filtera "ispasti" u komadu. Pretpostavljam da sam negdje fulala?
3. koliko treba biti dugačak espresso? U uputama koje sam pročitala piše cca 60 ml. Da li to znači da, ako radim s filterom za dvije šalice, ti ispada 60 ml po šalici?
4. koliko često čistite vaše aparate od kamenca
5. last but not least, koju kavu preporučujete - zasad ću se zadržati na dostupnim komercijalnim već samljevenim kavama pa ako imate preporuku bila bih zahvalna. [/list]

Hvala unaprijed još jednom na odgovorima


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: gaggia classic_prvo korištenje
PostPostano: uto 12. ožu 2013, 09:28 
Polako se budi
Polako se budi

Pridružen/a: sub 9. ožu 2013, 09:03
Postovi: 19
Zahvalio: 2 put/a
Hvaljen: 0 put/a
još par pitanja
1. unutar ručke ima jedan kao mali crni šerafić koji nije fiksan tj uđe u onu rupicu na ručki ali se ne može unutra fiksrati da se ne miče. jel to normalno?
2. koliko otprilike jedan espresso ima kofeina?
3. gdje mogu kupiti neki dobar tamper jer je ovaj što dolazi u paketu premalen? U onim instrukcijama se spominje reg barber 58mm stainless steel tamper? Jel to ok, preporučate nešto drugo da li uvijek ide ta veličina od 58 mm? Ne bi išla iznad cijene ovog tampera.

Hvala


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: gaggia classic_prvo korištenje
PostPostano: uto 12. ožu 2013, 11:06 
Polako se budi
Polako se budi

Pridružen/a: sub 9. ožu 2013, 09:03
Postovi: 19
Zahvalio: 2 put/a
Hvaljen: 0 put/a
u stvari, sad sam vidjela da je taj tamper oko 100 dolara što mi je previše. pliz ako imate neki prijedlog za neki sličan a dobar.
hvala


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: gaggia classic_prvo korištenje
PostPostano: uto 12. ožu 2013, 14:17 
Totalno kofeiniziran
Totalno kofeiniziran

Pridružen/a: uto 13. pro 2011, 08:07
Postovi: 159
Zahvalio: 2 put/a
Hvaljen: 10 put/a
uvijekontra je napisao/la:
još par pitanja
1. unutar ručke ima jedan kao mali crni šerafić koji nije fiksan tj uđe u onu rupicu na ručki ali se ne može unutra fiksrati da se ne miče. jel to normalno?
2. koliko otprilike jedan espresso ima kofeina?
3. gdje mogu kupiti neki dobar tamper jer je ovaj što dolazi u paketu premalen? U onim instrukcijama se spominje reg barber 58mm stainless steel tamper? Jel to ok, preporučate nešto drugo da li uvijek ide ta veličina od 58 mm? Ne bi išla iznad cijene ovog tampera.

Hvala

Broj 1 ne kuzim, moze slika?

Broj 2 tražio sam to na netu ali nisam našao ništa konkretno, previše varijacija

3. Cina promet, radnička, zagreb, cca 100kn
58mm je za gaggiu



Za ovaj post autor zdgrunf je dobio pohvalu od: uvijekontra (uto 12. ožu 2013, 21:21)
  Rating: 25%
Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: gaggia classic_prvo korištenje
PostPostano: uto 12. ožu 2013, 14:32 
Coffee freak
Coffee freak
Avatar

Pridružen/a: pon 20. ruj 2010, 00:32
Postovi: 293
Lokacija: Zagreb
Zahvalio: 2 put/a
Hvaljen: 9 put/a
uvijekontra je napisao/la:
Prvi espresso uspio; ako se računa da sam ispravno slijedila upute i da je curila kava i nastala kakva takva pjena. Što se tiče kvalitete i okusa, tu još imam puno za vježbati.

Sad su se otvorila nova pitanja pa bi voljela čuti vaša iskustva:
1. koju vodu najbolje koristiti u aparatu
2. koliko kave treba otprilike staviti s onim dozerom što se dobije uz aparat? Negdje sam naletila na info da se u filer za dvije šalice stavi dva ta dozera, što sam i učiničlla. Međutim, nakon što sam napravila espresso (s filterom za dvije šalice) kava u filteru je bila dosta mokra tj. očekivala sam da će biti suha i iz filtera "ispasti" u komadu. Pretpostavljam da sam negdje fulala?
3. koliko treba biti dugačak espresso? U uputama koje sam pročitala piše cca 60 ml. Da li to znači da, ako radim s filterom za dvije šalice, ti ispada 60 ml po šalici?
4. koliko često čistite vaše aparate od kamenca
5. last but not least, koju kavu preporučujete - zasad ću se zadržati na dostupnim komercijalnim već samljevenim kavama pa ako imate preporuku bila bih zahvalna. [/list]

Hvala unaprijed još jednom na odgovorima


1.flasiranu
2. koristi dupli basket (kosaricu, filer) najmanje 15gr kave. ja stavljam oko 20gr.
3. koliko zelis. manje. dok ti se svidi boja kave koja curi, vidis kad vise ne curi kava nego smedja voda, vec je trebalo ugasit dovod.
4. ako koristis flasiranu vodu rjeđe, ako si u zg 2 puta mjesecno sigurno. sto cesce to bolje.
5. -
2. koliko otprilike jedan espresso ima kofeina? ovisi o sorti kave, robusta ima duplo vise od arabice, arabica espresso sadrzi od 50-100mg cca

_________________
bezzera bz99
mazzer jolly


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: gaggia classic_prvo korištenje
PostPostano: sri 13. ožu 2013, 09:42 
Polako se budi
Polako se budi

Pridružen/a: sub 9. ožu 2013, 09:03
Postovi: 19
Zahvalio: 2 put/a
Hvaljen: 0 put/a
zdgrunf je napisao/la:
uvijekontra je napisao/la:
još par pitanja
1. unutar ručke ima jedan kao mali crni šerafić koji nije fiksan tj uđe u onu rupicu na ručki ali se ne može unutra fiksrati da se ne miče. jel to normalno?
2. koliko otprilike jedan espresso ima kofeina?
3. gdje mogu kupiti neki dobar tamper jer je ovaj što dolazi u paketu premalen? U onim instrukcijama se spominje reg barber 58mm stainless steel tamper? Jel to ok, preporučate nešto drugo da li uvijek ide ta veličina od 58 mm? Ne bi išla iznad cijene ovog tampera.

Hvala

Broj 1 ne kuzim, moze slika?

Broj 2 tražio sam to na netu ali nisam našao ništa konkretno, previše varijacija

3. Cina promet, radnička, zagreb, cca 100kn
58mm je za gaggiu


super, hvala na savjetima.
što se tiče "broja 1" probala sam napraviti kavu i bez tog šerafića u portafilteru ali je počelo jako na sve strane prskati pa sam zaključila da je neophodan.pošaljem fotku čim ju prilagodim.


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: gaggia classic_prvo korištenje
PostPostano: sri 13. ožu 2013, 09:44 
Polako se budi
Polako se budi

Pridružen/a: sub 9. ožu 2013, 09:03
Postovi: 19
Zahvalio: 2 put/a
Hvaljen: 0 put/a
Citat:
1.flasiranu
2. koristi dupli basket (kosaricu, filer) najmanje 15gr kave. ja stavljam oko 20gr.
3. koliko zelis. manje. dok ti se svidi boja kave koja curi, vidis kad vise ne curi kava nego smedja voda, vec je trebalo ugasit dovod.
4. ako koristis flasiranu vodu rjeđe, ako si u zg 2 puta mjesecno sigurno. sto cesce to bolje.
5. -
2. koliko otprilike jedan espresso ima kofeina? ovisi o sorti kave, robusta ima duplo vise od arabice, arabica espresso sadrzi od 50-100mg cca


kava mi ispada loša ali znam da su to početničke muke.
A što podrazumjevaš pod čišćenje aparata? I koje proizvode za čišćenje najbolje koristiti?

Hvala ti!


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temuOdgovori Stranica: 2/5.   [ 37 post(ov)a ]
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

HR (CRO) by hecos