Promijeni veličinu fonta


Započni novu temuOdgovori Stranica: 1/3.   [ 22 post(ov)a ]
Stranica 1, 2, 3  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Ciscenje aparata
PostPostano: uto 7. vel 2012, 21:58 
Totalno kofeiniziran
Totalno kofeiniziran
Avatar

Pridružen/a: sub 14. sij 2012, 23:20
Postovi: 130
Zahvalio: 4 put/a
Hvaljen: 3 put/a
Dragi moji, dugo vremena sam radio sa praskom za ciscenje aparata... I pokazali su se ok, ali, prilikom zadnje promjene radnog mjesta i upoznavanja sa aparaturom, receno mi je da su ok, ali da postepeno zapusavaju aparat, te da njihova firma koristi kisalinu, cije vam ime mogu tek sutra reci (zaboravio). I prilikom koristenja, vjerujte mi da se za 90% bolje ociste i rucke i sito a i grupe.

Trenuto, jednom-dva puta mjesecno stavljamo rucke sa sitom u vodu da prenoce, jer fantasticna kisalina, ocisti strasno, s tim, da se koristi vrlo malo kisaline.

Proces ciscenja je standardan, malo kisaline, slijepo sito, i aparat sanremo opere sam 5 puta. Poslije vrlo malo kisaline kapnem u rucku bez sita, i spuzvicom, doslovno samo obrisem naslage kafe. A kolike su naslage reci ce vam cinjenica da se kroz rucke dnevno provuce preko 3 kile kafe.

Ja sam odusevljen, i sutra vam stavljam detaljan naziv ove supstance. Mada vjerujem da vas je dosta culo za ovo, ima (nas) koji ili nismo, ili se nismo sreli, a znamo da postoji...

Kisalina se zove DIMAL ako neko ima ili zna gdje naci vise informacija o njoj, moze napisati...

_________________
Ako si kao zrno kafe, ti svoju okolinu činiš boljom, vrijednijom, ti teškoću sebi olakšavaš tako da ona bude olakšica umjesto teškoće i problema, brige i tuge.


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: Ciscenje aparata
PostPostano: sri 8. vel 2012, 10:20 
Coffee freak
Coffee freak

Pridružen/a: pon 13. lip 2011, 15:22
Postovi: 445
Zahvalio: 9 put/a
Hvaljen: 22 put/a
Moramo razumjeti dvije stvari : Najveći neprijatelji kave aparata su kamenac i kavine masne naslage. Kamenac se skida kiselinom (minerali),a "masne" naslage (masti) lužinom. Ručke,grupe,sita itd odnosno sve na aparatu kaj se veže na masniji dio čak i kaputaža odnosno vajnski dio aparata (duhanski dim) se pare lužinom -razblažiti po iskustvu-.( Terso-Net,Puly-caff,Percaffe ,Permetal itd). Dok svi dijelovi koji su u izravnom dodiru s vodom pod pritiskom-grijanom- tretiraju se kiselinama (limunskom ili solnom) , a i toje već druga prića.Ako bude zainteresiranih na amaterskoj bazi PUCAJTE. coff3


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: Ciscenje aparata
PostPostano: sri 8. vel 2012, 12:12 
Skoro budan
Skoro budan
Avatar

Pridružen/a: sri 19. lis 2011, 15:13
Postovi: 57
Zahvalio: 0 put/a
Hvaljen: 8 put/a
da, meni nema smisla da kiselina čisti naslage kave i kavinih ulja...ja korisim limunsku za kamenac a llužinu u prahu za čišćenje grupe i portafiltera....i uvijek ali uvijek istodobno sa namakanjem portafiltera čistim i sito u glavi grupe kao i njenu brtvu koju vadim...očistim i unutarnj "okvir" grupe...većina naslaga se nakoti iznad sita u grupi i niti jedan "backflush" sa prahom to ne može adekvatno oprati


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: Ciscenje aparata
PostPostano: sri 8. vel 2012, 16:42 
Coffee freak
Coffee freak

Pridružen/a: pon 13. lip 2011, 15:22
Postovi: 445
Zahvalio: 9 put/a
Hvaljen: 22 put/a
Je,,,e jasi shvatio da hoćemo napravit nekakav univerzalni jezik primjenjen ovim prostorima. "no bad-bad thing"


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: Ciscenje aparata
PostPostano: sri 8. vel 2012, 16:59 
Skoro budan
Skoro budan
Avatar

Pridružen/a: sri 19. lis 2011, 15:13
Postovi: 57
Zahvalio: 0 put/a
Hvaljen: 8 put/a
jesi vidio da sam stavio navodnike?- ima topik točnije tema o pojmovniku/rječniku....valjda će najiskusniji od nas početi rad na rječniku...još uvijek "aftertaste" nije preveden;)...evo moj doprinos - backflush = ispiranje


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: Ciscenje aparata
PostPostano: pet 10. vel 2012, 01:03 
Totalno kofeiniziran
Totalno kofeiniziran
Avatar

Pridružen/a: sub 14. sij 2012, 23:20
Postovi: 130
Zahvalio: 4 put/a
Hvaljen: 3 put/a
ja sam ovo naveo da vas informisem o necemu novom :) pomislih, meni je novo, pa valjda nisam toliko zatucan, da sam jedini koji je tek sad to vidio...

Zainteresovani mogu kupiti doticnu kisalinu, puni naziv je DIMAL SO100, al je to vise za aparate koji izbacuju vece kolicine kafe, nema potrebe za kucne aparate... :)

_________________
Ako si kao zrno kafe, ti svoju okolinu činiš boljom, vrijednijom, ti teškoću sebi olakšavaš tako da ona bude olakšica umjesto teškoće i problema, brige i tuge.


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: Ciscenje aparata
PostPostano: pet 10. vel 2012, 09:32 
Skoro budan
Skoro budan
Avatar

Pridružen/a: sri 19. lis 2011, 15:13
Postovi: 57
Zahvalio: 0 put/a
Hvaljen: 8 put/a
ma nema frke, samo što nitko pa ni gugl za to nije čuo..molim te navedi proizvođača i ako može slika pakiranja pa da provjerimo to čudo, ako se to u RH uopće i može nabaviti...ako radi dobro, super, ako ne radi dobro, nije super :grin:


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: Ciscenje aparata
PostPostano: pet 10. vel 2012, 10:14 
Coffee freak
Coffee freak

Pridružen/a: pon 13. lip 2011, 15:22
Postovi: 445
Zahvalio: 9 put/a
Hvaljen: 22 put/a
Po mojemu osobnom iskustvu praškasti proizvodi su puno bolji od tekućih. Iz jednostavnog razloga-imaju bolju ekspanziju odnosno imaj veću snagu za očistiti povrat vode kroz grupu-suhi soc.


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temuOdgovori Stranica: 1/3.   [ 22 post(ov)a ]
Stranica 1, 2, 3  Sljedeća


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

HR (CRO) by hecos