Forum o kavi - kava.hr
http://www.kava.hr/Forum/

Gaggia New Baby Class
http://www.kava.hr/Forum/viewtopic.php?f=9&t=657
Stranica: 1/2.

Autor/ica:  andrej [ pon 6. vel 2012, 18:56 ]
Naslov:  Gaggia New Baby Class

Pozdrav kavoljupcima, novi sam i drago mi je da sam naišao na forum jer vidim ima dosta znalaca i korisnih informacija.
Imam kao što naslov kaže Gaggiu New Baby Class star oko 4 godine, i vrlo malo kava je napravio, u prosjeku manje od jedne dnevno jer sam imao faza kad uopće nisam pio kavu. I sad kad mi se više piju, izda me mašina :evil: .
Priznajem da sam kriv jer je nisam baš održavao, mislio sam kako i ne radi puno, a dok radi dobro ne diram. Bila je na jednom servisu (promjena brtve, čišćenje kamenca), ali tad su bili drugi simptomi kvara.
Inače, problem mi je voziti ga na servis jer sam iz Siska, a jedini u blizini je u Zagrebu, pa bih pokušao napraviti što mogu sam prije nego ga odvezem. Problem je sljedeći:
Stroj zvuči kao da radi, ali voda uopće ne curi. Tj. treba dugo da krene, onda pomalo kapa. Prva pomisao mi je bila da je kamenac, pa sam skinuo i očistio tuš i onu glavu iznad tuša (bilo je dosta naslaga), i napravio uklanjanje kamenca po uputama (napunio rezervoar sredstvom, pustio malo da iscuri, čekao pola sata, propusito ostalo). Nakon čišćenja od kamenca curi malo bolje, ali malo bolje od nikako je opet loše - jedva kapa. Inače normalno curi kroz cijev za pjenu pa mislim da je pumpa OK.
Do toga nije došlo tako da je mlaz pomalo slabio, nego odjednom, jučer radi sutra ne, pretpostavljam da onda nije kamenac..?
Ako šta znači, vodu sam koristio iz pipe (znam da je radi kamenca bolje iz Brite, ne znam kakav je okus onda?), a kavu najčešće Illy i to u onim filter dozama, nešto i Julius Meinl koju sam mljeo u Gaggia mlincu za 500 kn.
Molim znalce za savjete, i da li si mogu pomoći sam ili mi servis ne gine.
Lud sam već bez kave, pomagajte :? .
Hvala coff3

Autor/ica:  josip7 [ uto 7. vel 2012, 02:09 ]
Naslov:  Re: Gaggia New Baby Class

zvuci kao da je pumpa ok, moze biti da se mozda neki spoj neko crijevo odspojilo, puknuce bojlera pa nema pritiska (ali onda bi curila voda sa strane) ili najvjerojatnije je kamenac u pitanju kojeg se nakupilo a jedno ispiranje blagom limunskom kiselinom ne moze bas rijesiti stvar.
preporucam da se upustis u otvaranje aparata, ja imam isti i na sljedecem topicu mozes vidjeti neke slike otvorenog aparata kada sam mjenjao napuknuti bojler viewtopic.php?f=2&t=215
kada dignes plastiku pogledaj da nema kakvog otpustenog spoja, a za provjeru stanja bojlera nema druge nego ga rastaviti i pogledati unutra pa se baciti na ciscenje.

ipak, prije eventualnog rastavljanja ja bi pokusao jos par puta cistiti kamenac (nemoras kupovati ona skupa sredstva vec kupi obicnu limunsku kiselinu u prahu pa je razmutis u vodi) a prije toga skini tus sa grupe, i onaj zeljezni dio sa 2 imbusa takodjer.

Autor/ica:  black coffe [ uto 7. vel 2012, 11:02 ]
Naslov:  Re: Gaggia New Baby Class

8-) Ovo je tipičan primjer nedovoljno očišćenog aparata. Zbog odlomljenog kamenca koji "luta" po kotliću i kad zaluta na izlaz iz kotla prema grupi, začepi protok. Kao kaj je Josip rekel ponovi čišćenje (s malo jačom otopinom/ više lim. kiseline) dok para-voda ne bude tekla punim mlazom. Tuš sito i potkovu u ovom slučaju je nepotrebno skidati. Btw ja sam iz V.G pa ako ne riješiš imaš na forumu PM. coff3

Autor/ica:  Bwind [ uto 7. vel 2012, 12:53 ]
Naslov:  Re: Gaggia New Baby Class

I ja sam imao takav problem (ali drugi espresso aparat). Pošto si već čistio aparat od kamenca i nije ništa bolje, moraš otvoriti aparat (kako je već rečeno), i morat ćeš odvojiti cijevi. Jer meni je bila ona cijev koja vodi od pumpe do bojlera skroz zaštopana, odnosno bila je skroz bijela (sve puno kamenca i skroz je bila tvrda), pa sam je morao osloboditi od kamenca kombinacijom limunske kiseline i tvrdog materijala.

Autor/ica:  black coffe [ uto 7. vel 2012, 13:24 ]
Naslov:  Re: Gaggia New Baby Class

Ovo kaj si napisao je rješenje u slučaju da voda (kiselina )uopće ne prolazi, ako (kao kaj čovjek veli) prolazi, onda samo treba biti strpljiv i čekati da "kemija" odradi svoje - do punog neisprekidanog mlaza vode-pare.

Autor/ica:  andrej [ uto 7. vel 2012, 13:32 ]
Naslov:  Re: Gaggia New Baby Class

Hvala vam svima, sutra kad dođem doma se bacam na daljnje čišćenje i rastavljanje pa javim rezultate.

Autor/ica:  black coffe [ uto 7. vel 2012, 14:11 ]
Naslov:  Re: Gaggia New Baby Class

Pvo očisti onda ako bude potrebno rastavljaj.

Autor/ica:  zdgrunf [ uto 7. vel 2012, 15:22 ]
Naslov:  Re: Gaggia New Baby Class

Ja sam imao takav problem na New baby aparatu, problem je riješen čišćenjem solenoida. Nije ga problem locirati i očistiti - googlaj pojam 3 way solenoid, ima hrpa uputa na netu, npr ova stranica:
http://reedsmeals.blogspot.com/2011/04/ ... resso.html
Problem je bio taj što voda uopće nije curila kroz grupu, dok je na cijevi s parom sve radilo ok - znači, pumpa je ok, bojler je ok.

Sretno

Stranica: 1/2. Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/