Promijeni veličinu fonta


Započni novu temuOdgovori Stranica: 2/6.   [ 43 post(ov)a ]
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Przenje kave u aparatu za kokice
PostPostano: pon 21. ožu 2011, 19:38 
Spava
Spava

Pridružen/a: pon 21. ožu 2011, 19:29
Postovi: 4
Zahvalio: 0 put/a
Hvaljen: 0 put/a
KOliko dugo se treba pržiti? Ja imam takav isti aparat ali u uputstvu piše da se ne smije držati ukljulenim više od 5 minuta pa odnda treba da odstoji kako ne bi pregorio

_________________
kuhanje


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: Przenje kave u aparatu za kokice
PostPostano: pon 21. ožu 2011, 21:11 
Coffee freak
Coffee freak
Avatar

Pridružen/a: pon 20. ruj 2010, 00:32
Postovi: 294
Lokacija: Zagreb
Zahvalio: 2 put/a
Hvaljen: 9 put/a
bez brige, u ovom kokicaru kava je przena nakon 3-4min. sad sve ovisi kakav roast ti volis ali sigurno neces morati prziti dulje od 5min jer je meni na 4 minute vec skoro pa french roast...

_________________
bezzera bz99
mazzer jolly


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: Przenje kave u aparatu za kokice
PostPostano: sri 6. srp 2011, 18:49 
Polako se budi
Polako se budi

Pridružen/a: sri 8. pro 2010, 01:00
Postovi: 37
Zahvalio: 1 put/a
Hvaljen: 1 put/a
Prvo prženje kave. Dvije vrste, odvojeno. Prvo brazilska a zatim bolivijska. Prva mi je malo predugo ušla u second crack jer, naravno, nisam znao je li to još prvi ili 2. Tako da je lagano uljena.

Drugu sam bolje pržio tako što sam stavio manje zrna (pa je i temperatura sporije rasla jer je sve "prozračnije") i kod nje su 1. i 2. bili odvojeni tako da sam pri početku 2. ugasio. Jedva čekam sutra probati.

brazilska

slika


bolivijska

slika


slikano je mobitelom, osvjetljenje je nikakvo tako da bije nisu realne, al eto


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: Przenje kave u aparatu za kokice
PostPostano: sri 6. srp 2011, 23:20 
Coffee freak
Coffee freak
Avatar

Pridružen/a: pon 20. ruj 2010, 00:32
Postovi: 294
Lokacija: Zagreb
Zahvalio: 2 put/a
Hvaljen: 9 put/a
cestitam na prvom roastingu :)
da, slike su lose ali mogu rec da mi se kava na drugoj slici ipak vise svidja.vidi se da je suha.

_________________
bezzera bz99
mazzer jolly


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: Przenje kave u aparatu za kokice
PostPostano: čet 7. srp 2011, 07:27 
Totalno kofeiniziran
Totalno kofeiniziran

Pridružen/a: uto 11. sij 2011, 02:06
Postovi: 148
Zahvalio: 0 put/a
Hvaljen: 0 put/a
tradicionalist je napisao/la:
Prvo prženje kave. Dvije vrste, odvojeno. Prvo brazilska a zatim bolivijska. Prva mi je malo predugo ušla u second crack jer, naravno, nisam znao je li to još prvi ili 2. Tako da je lagano uljena.

Drugu sam bolje pržio tako što sam stavio manje zrna (pa je i temperatura sporije rasla jer je sve "prozračnije") i kod nje su 1. i 2. bili odvojeni tako da sam pri početku 2. ugasio. Jedva čekam sutra probati.

brazilska

slika


bolivijska

slika


slikano je mobitelom, osvjetljenje je nikakvo tako da bije nisu realne, al eto


ova brazilska će ti biti idealna za tursku.

_________________
Expobar office Leva dual boiler/PID,Aeropress,French Press
Compak K10 WBC, Hario Skerton,Porlex
Behmor 1600


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: Przenje kave u aparatu za kokice
PostPostano: čet 7. srp 2011, 12:40 
Polako se budi
Polako se budi

Pridružen/a: sri 8. pro 2010, 01:00
Postovi: 37
Zahvalio: 1 put/a
Hvaljen: 1 put/a
hvala.

Inače zadovoljan sam jednoličnošću prženja (ova što na slikama izgleda svjetlije nije zapravo boja zrna nego "chaf" ili kako već, koji se nije skroz skinuo pa neka zrna izgledaju svjetlija).

Jutos 2 aeropresa i bolja mi je brazilska! Puni okus, baš kave kako je zamišljam. Bolivijska je blaža ali i kiselija, možda sam je nedovoljno pržio za moj ukus. Inače brazilska je u stvarnosti samo sjajna, nema puno ulja kao što izgleda na slici.


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: Przenje kave u aparatu za kokice
PostPostano: čet 7. srp 2011, 14:08 
Totalno kofeiniziran
Totalno kofeiniziran

Pridružen/a: uto 11. sij 2011, 02:06
Postovi: 148
Zahvalio: 0 put/a
Hvaljen: 0 put/a
inače za plunger metode i aeropress kava bi trebala odmoriti idealno u vreči s povratnim ventilom 3,4 do tjedan dana, a za espresso tjedan do dva, tako da bi ukus trebao biti još bolji. ako je izašla jednolična i bez ulja, to znači da su sačuvane sve arome u kavi iako će vjerovatno izlaziti naknado za 5-7dana.

_________________
Expobar office Leva dual boiler/PID,Aeropress,French Press
Compak K10 WBC, Hario Skerton,Porlex
Behmor 1600


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: Przenje kave u aparatu za kokice
PostPostano: pet 8. srp 2011, 17:43 
Polako se budi
Polako se budi

Pridružen/a: sri 8. pro 2010, 01:00
Postovi: 37
Zahvalio: 1 put/a
Hvaljen: 1 put/a
Evo novo prženje bolivije. To je razina koju sam htio. Valjda neki Full City. Samo mi nije jasno zašto mi se cijeli chaff :?: ne skine sa zrna, no dobro

slika

2 nove naručio :)

http://www.hasbean.co.uk/products/Boliv ... -2011.html

http://www.hasbean.co.uk/products/Brazi ... -2011.html


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temuOdgovori Stranica: 2/6.   [ 43 post(ov)a ]
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

HR (CRO) by hecos