Forum o kavi - kava.hr
http://www.kava.hr/Forum/

GDJE NABAVITI MJEŠAVINU ZA DOBAR ESPRESSO
http://www.kava.hr/Forum/viewtopic.php?f=6&t=1098
Stranica: 1/1.

Autor/ica:  Tibo2202 [ pet 28. pro 2018, 16:07 ]
Naslov:  GDJE NABAVITI MJEŠAVINU ZA DOBAR ESPRESSO

Dragi forumaši ljubazno molim pomoć:

Dakle kao i što sam naslov kaže, postoji li neka privatna mala pržionica u gradu Zagrebu a da nudi mješavine (a ne samo singlice).

Bilo je nekih razgovora na tu temu al od svih navedenih kafića/pržionica, sve nude singlice (bar nisam pronašao na webu da prodaju mješavine)...

Kod espressa preferiram pun okus, aromatičan i da je što manje kisel (ne vjerujem da se kiselost u potpunosti može iskorijeniti).

Probao sam singlicu iz jedne zagrebačke pržione (ne bih naveo koje) i ta kava je stvarno bila prekisela a pripremao sam ju stvarno puno puta (radi se o kolumbijskoj arabici). Je ona aromatična, mirisna, vidi se da zrno posjeduje kvalitetu ali to nije kava za espresso - već je neko pisao na forumu da singlice nisu za espresso, ali je zato s mlijekom genijalna. U prvi mah sam mislio da ju krivo spremam (7,5g doza) ali onda sam otišao tamo u tu pržionicu/kafić probat i tamo mi je bila kisela.

Dakle pitanje je:

Postoji li singlica neke pržionice u ZG-u da je manje kisela kada se priprema, i jel ima neka pržionica da nudi i mješavine baš za espresso?

Imam E61 mašinu, čisto da se uzme u obzir mašina na kojoj radim kavu.

Hvala unaprijed.

Autor/ica:  zdgrunf [ pet 11. sij 2019, 12:08 ]
Naslov:  Re: GDJE NABAVITI MJEŠAVINU ZA DOBAR ESPRESSO

E to i mene zanima, svi navalili na singlice...


Sent from my iPhone using Tapatalk

Autor/ica:  black coffe [ sub 12. sij 2019, 10:39 ]
Naslov:  Re: GDJE NABAVITI MJEŠAVINU ZA DOBAR ESPRESSO

Ljudi dragi , teško je sa svojim okusom nekome preporučiti "kavu" . Tko se siječa nekad je na vrečicama pisalo "mješavina za tursku, espresso ili neakvu drugu kavu " ? . Pržoničari kave su doslovno prepisali terminologiju od vinara ? ! , pa se pojavljuju opisi tipa voćnost- kiselost , pa čokoladnost - mekanoća itd . Dobar espresso je mješavina Arabice i Robuste - prva je za okus , a druga za pijenu . To mu dođe kao "kupaž" vina . Naravno onaj pržioničar - vinar koji pogodi najbolju kombinaciju koja paše većini konzumenata je u prednosti . Kao i single kave tako i izvorne sorte vina imaju nedostatke . Nekome ovak , nekome onak ? . Nemojte me špotati , ( single pržoničari ) ovo pišem bez iakve namijere . Ne želim uvjetno rečeno reklamirati firmu s kojom radim , uspiješno jer nema osim cialdi pakiranja za espresso manja od 1 kg , pa ako vam se ne svidi . problem ? . :)

Stranica: 1/1. Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/