Promijeni veličinu fonta
Sada je: sub 21. tra 2018, 15:50.


Započni novu temuOdgovori Stranica: 2/2.   [ 13 post(ov)a ]
Stranica Prethodna  1, 2
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: razine mljevenja
PostPostano: pon 29. kol 2011, 11:38 
Coffee freak
Coffee freak
Avatar

Pridružen/a: pon 20. ruj 2010, 00:32
Postovi: 293
Lokacija: Zagreb
Zahvalio: 2 put/a
Hvaljen: 9 put/a
ja sam tada naveo vlagu kao jedan od faktora na koji pocetnici obicno ne misle jer niti ne pomisljaju na to. naravno da je tu citav niza razl faktora gore spomenutih.
no ako uzmemo staru i svjezu kavu, ista gramaza, isti pritisak tampa, ista temp znaci sve iste postavke, stara kava ce brze curiti...

_________________
bezzera bz99
mazzer jolly


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: razine mljevenja
PostPostano: pon 29. kol 2011, 22:34 
Polako se budi
Polako se budi

Pridružen/a: čet 25. kol 2011, 16:24
Postovi: 15
Zahvalio: 0 put/a
Hvaljen: 0 put/a
josip7 je napisao/la:
ja sam tada naveo vlagu kao jedan od faktora na koji pocetnici obicno ne misle jer niti ne pomisljaju na to. naravno da je tu citav niza razl faktora gore spomenutih.
no ako uzmemo staru i svjezu kavu, ista gramaza, isti pritisak tampa, ista temp znaci sve iste postavke, stara kava ce brze curiti...


slažem se!
ja konobare savjetujem da prate brzinu kojom kava curi iz duple ručke pa da ovisno o tome štelaju mlinac (naravno ako su svi ostali parameti OK). Prateći samo vlažnost zraka i štelajući mlinac prema tome mogu gadno pokvarit napitak


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: razine mljevenja
PostPostano: uto 30. kol 2011, 09:20 
Coffee freak
Coffee freak

Pridružen/a: pon 13. lip 2011, 15:22
Postovi: 431
Zahvalio: 7 put/a
Hvaljen: 20 put/a
Zbog ekonomičnosti mlinci u kafićima se štelaju na jednoj grupi. Jer kad je dobra na jednoj grupi, na dvije (zbog oblika sita) bude samo bolja.


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: razine mljevenja
PostPostano: uto 30. kol 2011, 18:17 
Polako se budi
Polako se budi

Pridružen/a: čet 25. kol 2011, 16:24
Postovi: 15
Zahvalio: 0 put/a
Hvaljen: 0 put/a
black coffe je napisao/la:
Zbog ekonomičnosti mlinci u kafićima se štelaju na jednoj grupi. Jer kad je dobra na jednoj grupi, na dvije (zbog oblika sita) bude samo bolja.


kava može/mora biti jednako dobra na jedinici i na duploj ručki. Zbog oblika sita na jedinici (kod normativa do 7 gr za filter sita sa promjerom od 56mm) kava može varirati pa je zato preporučljivo granulaciju štelati prema duploj. Ekonomičnost nema veze sa time jer je cijena jedne doze cca 1,00 kn...


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: razine mljevenja
PostPostano: sri 31. kol 2011, 08:59 
Coffee freak
Coffee freak

Pridružen/a: pon 13. lip 2011, 15:22
Postovi: 431
Zahvalio: 7 put/a
Hvaljen: 20 put/a
Ovisi kolko je serviser iskusan.Pa nek nabrundanoj gazrarici potroši pol kile kave za regulaciju :roll:


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temuOdgovori Stranica: 2/2.   [ 13 post(ov)a ]
Stranica Prethodna  1, 2


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

HR (CRO) by hecos