Promijeni veličinu fonta
Sada je: pon 16. srp 2018, 18:32.


Započni novu temuOdgovori Stranica: 1/1.   [ 6 post(ov)a ]
Autor/ica Poruka
 Naslov: Električni mlinac koja granulacija
PostPostano: pon 12. ruj 2011, 20:22 
Spava
Spava

Pridružen/a: ned 6. ožu 2011, 13:30
Postovi: 3
Zahvalio: 0 put/a
Hvaljen: 0 put/a
Pozdrav svima. Prebacio sam se sa kupovne esspreso kave na kavu u zrnu. U intersparu imaju dobre mixeve kava i raznolik izbor pa bi si sam samljeo. No pati me granulacija. Pošto mi brojke ništa ne znače dajte mi recite kako bi pod prstima bio osjećaj dobro samljevene kave. Znam da mlinac grije kavu ali meljem je sistemom kreni stani. Tako da se nož ne zagrije. Probajte mi molim vas opisati kako pod prstima treba biti.

Hvala


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: Električni mlinac koja granulacija
PostPostano: uto 13. ruj 2011, 09:30 
Coffee freak
Coffee freak

Pridružen/a: pon 13. lip 2011, 15:22
Postovi: 444
Zahvalio: 9 put/a
Hvaljen: 22 put/a
Kako naći "G" točku :o


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: Električni mlinac koja granulacija
PostPostano: uto 13. ruj 2011, 09:36 
Moderatori
Moderatori
Avatar

Pridružen/a: pet 14. kol 2009, 01:29
Postovi: 73
Zahvalio: 4 put/a
Hvaljen: 6 put/a
Citat:
Marco78:
Evo počevši od najsitnije samljevene kave prema krupnijoj, skala bi izgledala ovako:

TURSKA KAVA, DŽEZVA – najsitnije samljevena, kao brašno, prah.
ESPRESSO APARAT – sitnije od sitne kuhinjske soli, ali malo krupnije od brašna ili praha.
PAPIRNATI FILTRI – kao sitna kuhinjska sol, fino na dodir, trebaju se osjetiti sitna zrnca na dodir.
KAPAJUĆI FILTAR; MOKA – grublje, kao pijesak.
FRENCH PRESS; KONA - 'skoro' kao krupna morska sol, neravnomjerno mljevena zrna.

_________________
”Turci uživaju u piću crne boje. Pijuckaju ga polako kao poslasticu dok razgovaraju s prijateljima. Ponijet ću malo tog pića sa sobom!”.


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: Električni mlinac koja granulacij
PostPostano: uto 13. ruj 2011, 09:53 
Coffee freak
Coffee freak

Pridružen/a: pon 13. lip 2011, 15:22
Postovi: 444
Zahvalio: 9 put/a
Hvaljen: 22 put/a
Na žalost samo iskustvo. Na profesionalnim mlincima sa paralelnim noževima ide od prilike ovako: bez kave se upali mljevenje te se regulator gruboče okreče prema 0.Kad noževi počinju dodirivati jedan drugog (to se čuje)vratiti za cc 3 broja (slova) natrag i sad smo tu negdje. Sliedi fina regulacija.


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: Električni mlinac koja granulacija
PostPostano: uto 13. ruj 2011, 12:23 
Spava
Spava

Pridružen/a: ned 6. ožu 2011, 13:30
Postovi: 3
Zahvalio: 0 put/a
Hvaljen: 0 put/a
kavoljubac je napisao/la:
Citat:
Marco78:
Evo počevši od najsitnije samljevene kave prema krupnijoj, skala bi izgledala ovako:

TURSKA KAVA, DŽEZVA – najsitnije samljevena, kao brašno, prah.
ESPRESSO APARAT – sitnije od sitne kuhinjske soli, ali malo krupnije od brašna ili praha.
PAPIRNATI FILTRI – kao sitna kuhinjska sol, fino na dodir, trebaju se osjetiti sitna zrnca na dodir.
KAPAJUĆI FILTAR; MOKA – grublje, kao pijesak.
FRENCH PRESS; KONA - 'skoro' kao krupna morska sol, neravnomjerno mljevena zrna.

E ovo je dobra usporedba sol brasno. Supersad cu pipati jedno i drugo pa budem pogodio taman.
Hvala


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: Električni mlinac koja granulacija
PostPostano: uto 13. ruj 2011, 13:50 
Coffee freak
Coffee freak

Pridružen/a: pon 13. lip 2011, 15:22
Postovi: 444
Zahvalio: 9 put/a
Hvaljen: 22 put/a
:grin: ;) :grin:


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temuOdgovori Stranica: 1/1.   [ 6 post(ov)a ]


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

HR (CRO) by hecos