Promijeni veličinu fonta
Sada je: sub 21. tra 2018, 13:47.


Započni novu temuOdgovori Stranica: 2/2.   [ 14 post(ov)a ]
Stranica Prethodna  1, 2
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: kupnja rabljenog komercijalnog mlinca
PostPostano: sub 7. svi 2011, 23:01 
Totalno kofeiniziran
Totalno kofeiniziran

Pridružen/a: uto 11. sij 2011, 02:06
Postovi: 148
Zahvalio: 0 put/a
Hvaljen: 0 put/a
josip7 je napisao/la:
nabavio sam rabljeni stari Mazzer, neznam koji model mislim da je jolly, nije ni bitno. bitno da je u dobrom stanju, nozevi su ok i fino melje. vrti se na 1400 okretaja. nozevi su 64mm promjer.
moj stari mlinac krups gvx2 ide na prodaju pa tko je zainteresiran neka se javi.
sada ganjam gdje cu nabaviti doserless nastavak da ga stavim umjesto glupog dozera 8-)
evo slike, malo smjesno izgleda - mlinac veci od espresso masine :shock:

slika

Uploaded with ImageShack.us


i kakav je život sa jollyem?
jesi isprobao na nekoj specialty kavi?

razlika bi morala biti 6klasa. 2 različite kave.

Inače, flat noževi favoriziraju tamnije,dark roast kave, a konusni light verzije roasta.

_________________
Expobar office Leva dual boiler/PID,Aeropress,French Press
Compak K10 WBC, Hario Skerton,Porlex
Behmor 1600


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: kupnja rabljenog komercijalnog mlinca
PostPostano: sub 7. svi 2011, 23:51 
Coffee freak
Coffee freak
Avatar

Pridružen/a: pon 20. ruj 2010, 00:32
Postovi: 293
Lokacija: Zagreb
Zahvalio: 2 put/a
Hvaljen: 9 put/a
hm, ja inace volim light roasteve. kvragu znaci moram nabavit novi mlinac :mrgreen:

inace sam jako zadovoljan, iznad mojih ocekivanja, pogotovo kad se sjetim koliko malo sam ga platio. nema veze sta je on star cca 20 godina... mazzer mlinci su itako i dan danas dizajnom gotovo identicni, sam mjenjanj nozeve i deri...
razlika u salici se osjeti, kod namjestavanja finoce mljevenja svaki mali pomak noza daje drugaciji rezultat u salici. a pogotovo uz portafilter bez dna vrlo je napeto promatrati rezultate.
nisam jos probao specialty, zasad samo komercijalne.

sad smisljam kako da napravim doserless od njega... postoje doserless dodaci ali su skupi (100funti i vise) jer ovaj dozer nema nikakvog smisla.
bezveze mi ostane malo vise samljevene kave koju mi je onda zao bacit pa je sutradan utrpam u portafilter zajednom sa svjeze mljevenom. nije to neka kolicina, ali ipak. to ne zelim.

_________________
bezzera bz99
mazzer jolly


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: gaggia problem
PostPostano: sri 11. svi 2011, 23:06 
Totalno kofeiniziran
Totalno kofeiniziran

Pridružen/a: uto 11. sij 2011, 02:06
Postovi: 148
Zahvalio: 0 put/a
Hvaljen: 0 put/a
josip7 je napisao/la:
josip7 je napisao/la:
huehuetango je napisao/la:
prefino mljeveno + preslabi tamp.
dešava se i meni kada je kiselost prejaka i onda ju želim ubiti sitnijom granulacijom koju onda moraš i slabije tampati jer će inaće početi teći za 5min.

u principu,imamo isti problem,amaterski mlinac bez mogućnosti mikropodešavanja.


je igrao sam se razinama mljevenja i raznim pritiscima tampa medjutim uvijek isto, spricalo bi i neravnomjeran mlaz i onda jucer promjenim kavu i sve ok, fino curi kako i treba (sa lavazze na arabescu)

evo da sam sebe ispravim, promjenom kave bilo je nesto bolje, par puta je mlaz isao ok ali u vecini slucajeva opet to nije bilo to, dakle promjena kave je utjecala ali malo. stvar je naravno bila u mlincu, odkad imam mazzer-a svaki bas svaki put imam dobru pa i savrsenu extrakciju bez obzira koja je kava


yep.
jesi možda probao krupnije malo mljeti? Recimo za french? Melje li konstantno i ravnomjerno?
Obično su stepless mlinci pa gotovo isključivo prilagođeni espresso svijetu.

_________________
Expobar office Leva dual boiler/PID,Aeropress,French Press
Compak K10 WBC, Hario Skerton,Porlex
Behmor 1600


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: Gaggia espresso color – problem i savjeti
PostPostano: sri 11. svi 2011, 23:59 
Coffee freak
Coffee freak
Avatar

Pridružen/a: pon 20. ruj 2010, 00:32
Postovi: 293
Lokacija: Zagreb
Zahvalio: 2 put/a
Hvaljen: 9 put/a
tocno, melje ravnomjerno i ima konstantu. za nozeve nisam siguran da su original mazzer najvjr nisu ali su u solidnom stanju.
prilikom isprobavanja i podesavanja finoce samljeo sam kilu kave (jeftine) na raznim granulacijama dok nisam odprilike dosao na granulaciju koja mi odgovara za espresso. iako se ona stalno mjenja, dobro to su mikro pomaci ali druga kava treba opet podesit mlinac. mljeo sam i grublje kao za french ali to nema smisla raditi espresso od toga.

_________________
bezzera bz99
mazzer jolly


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: Gaggia espresso color – problem i savjeti
PostPostano: čet 12. svi 2011, 07:41 
Totalno kofeiniziran
Totalno kofeiniziran

Pridružen/a: uto 11. sij 2011, 02:06
Postovi: 148
Zahvalio: 0 put/a
Hvaljen: 0 put/a
pitao sam za french radi sebe. i ja sam u potrazi za nekim konusnim boljim mlincem,ali mi je jednako bitno da mi melje ravnomjerno i za french i za espresso, a jolly je definitivno jedan od "boljih" mlinaca. moj problem je što su kvalitetni konusni mlinci gabaritno veliki jer su pretpostavljeni za komercijalnu upotrebu, 60cm+ visine što je malo nezgodno za uobičajenu kuhinju.

_________________
Expobar office Leva dual boiler/PID,Aeropress,French Press
Compak K10 WBC, Hario Skerton,Porlex
Behmor 1600


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: kupnja rabljenog komercijalnog mlinca
PostPostano: pon 22. lip 2015, 08:33 
Spava
Spava

Pridružen/a: pon 22. lip 2015, 08:28
Postovi: 2
Zahvalio: 0 put/a
Hvaljen: 0 put/a
Prodajem MAZZER MAJOR DR 500/650W,noževi 84 mm u izvrstnom stanju i malo korišten.Mlin je trgovinski za komercialnu ili kučnu upotrebu.
Mob: 00386 40 725 108


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temuOdgovori Stranica: 2/2.   [ 14 post(ov)a ]
Stranica Prethodna  1, 2


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

HR (CRO) by hecos