Promijeni veličinu fonta


Započni novu temuOdgovori Stranica: 1/1.   [ 5 post(ov)a ]
Autor/ica Poruka
 Naslov: Moj način spremanja espressa, filozofija spremanja kave.
PostPostano: čet 29. svi 2014, 12:36 
Polako se budi
Polako se budi
Avatar

Pridružen/a: pon 26. svi 2014, 02:15
Postovi: 18
Lokacija: Donja Stubica
Zahvalio: 0 put/a
Hvaljen: 2 put/a
Koristim Lavazza Super Créma kavu, mješavina 80/20 sa 4 vrste arabice i 1 robuste.
Uglavnom mi dostavljaju do 6 mjeseci od prženja. trenutno imam 30.03.2014 zadnji dan prženja. Koristim uvijek male količine kave u mlincu da mi je kava što svježije otvorena i svježije mljevena, pošto nemam on demand uvijek si nameljem za maks 10 kava. otorenu vrečicu kave spremam u tupperware, mljevenu bacam ili ostavljam da sebi skuham kavu ujutro. nikad ne bacam prve kave. prije korištenja bacam samo prvih pola litre vode koja se nalazi u glavi svake grupe. mlijeko koristim dukat cafe mlijeko 3,8 % koje je nažalost trajno, ali nadam se uvesti svježe. nikad ne dogrijavam mlijeko za kavu, imam posudicu di ga otavljam za kakao, nes i vruću čokoladu ili ako neko želi s toplim bez pjene. koristim tamper s drvenom drškom jer mi nekako bolje leži u ruci, ne stišćem jako, shvatio sam da nema prevelike razlike ako se stisne ko divljak ili da se stisne da to sve bude kompaktnije, koristim stisak kao da kavu malo sabijem da bude kompaktna, skidam ručku, izbacim staru kavu i s kistom čistim ručku od ostataka kave. stavljam oko 7,4 - 7,7 grama kave, ovisi kako mi baca, trebalo bi 7,5 biti. tampanje, ispuštanje vode oko 3 sec, zatežem ručku i puštam odmah vodu nema čekanja, 3-5 sekundi čekm ekstrakciju kave i ona traje sve skupa 20 - 25 sekundi. to je moj način, takvog ga volim i svaki espresso mi je savršen, od prvog do zadnjeg.
viva barista. ;)

_________________
My espresso brings all the girls to the yard!!!


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: Moj način spremanja espressa, filozofija spremanja kave.
PostPostano: čet 29. svi 2014, 13:36 
Coffee freak
Coffee freak

Pridružen/a: pon 13. lip 2011, 15:22
Postovi: 444
Zahvalio: 9 put/a
Hvaljen: 22 put/a
U grupi ne maš ni deci vode . Dovoljno je one 3 sec. , samo da "zakipi" na tuš situ ;). ostalo ok . Treba stisnit jače (ne divljački) ako je pravilno mljevena :)


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: Moj način spremanja espressa, filozofija spremanja kave.
PostPostano: čet 29. svi 2014, 13:41 
Coffee freak
Coffee freak
Avatar

Pridružen/a: sri 6. ožu 2013, 12:54
Postovi: 255
Lokacija: Zadar
Zahvalio: 7 put/a
Hvaljen: 17 put/a
Slažem se s Black Coffe u vezi vode a moj ti je savjet da pređeš na svježe mlijeko ako već piješ kavu s mlijekom.


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: Moj način spremanja espressa, filozofija spremanja kave.
PostPostano: pet 27. lip 2014, 19:48 
Skoro budan
Skoro budan

Pridružen/a: sub 24. svi 2014, 11:54
Postovi: 47
Zahvalio: 0 put/a
Hvaljen: 1 put/a
Ima neka tajna zašto ostavljaš staru kavu na aparatu? Ja je uvijek bacam, pustim vodu i obrišem a za novu kavu držim portafilter na aparatu da se ugrije, stavim svježu i kuham.


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: Moj način spremanja espressa, filozofija spremanja kave.
PostPostano: pon 30. lip 2014, 23:11 
Polako se budi
Polako se budi
Avatar

Pridružen/a: pon 26. svi 2014, 02:15
Postovi: 18
Lokacija: Donja Stubica
Zahvalio: 0 put/a
Hvaljen: 2 put/a
U principu nema neke velike veze dal se ostavi kava ili se odmah čisti portafilter. stvar navike...

_________________
My espresso brings all the girls to the yard!!!


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temuOdgovori Stranica: 1/1.   [ 5 post(ov)a ]


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

HR (CRO) by hecos