Promijeni veličinu fonta


Započni novu temuOdgovori Stranica: 1/1.   [ 1 post ]
Autor/ica Poruka
 Naslov: MLIJEČNA PJENA
PostPostano: sri 5. vel 2014, 12:28 
Spava
Spava

Pridružen/a: čet 23. sij 2014, 18:07
Postovi: 4
Zahvalio: 0 put/a
Hvaljen: 0 put/a
Perfektna mlječna pjena

Uvijek koristiti hladno mlijeko i nikad ne pjeniti istu količinu mlijeka dva puta. Koristiti uvijek korektnu količinu mlijeka.
Zagrijavati mlijeko do temperatura ne viših od 65-70°C (koristiti termometar, ukoliko isti nije dostupan, zagrijavati mlijeko dok pjena ne postane prevruća za držanje u ruci).

Pustiti paru iz cijevi prije samog montiranja mlijeka kako bi se oslobodila kondenzirana voda unutar cijevi za paru.
Uroniti samo vrh cijevi za paru prilikom montiranja mliječne pjene; maksimalnu snagu pare koristiti za pripremu guste mliječne pjene (npr. Melange) manje zraka, a manje snage na cijevi za paru koristiti za pripremu manje guste mliječne pjene (npr. Cappuccino) više zraka.
Na otprilike 50°C pomicati cijev pare od sredine prema rubu, ali uvijek na dnu lončića. Ne pomicati cijev pare gore dolje.
Odmah nakon upotrebe očistiti cijev pare i propuhati ostatke mlijeka iz unutarnjih dijelova cijevi.


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temuOdgovori Stranica: 1/1.   [ 1 post ]


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

HR (CRO) by hecos