Promijeni veličinu fonta

Započni novu temuOdgovori Stranica: 1/1.   [ 5 post(ov)a ]
Autor/ica Poruka
 Naslov: Zagreb - Vincek (Ilica) - Cappuccino
PostPostano: sub 13. vel 2010, 14:18 
Još se nije probudio/la
Još se nije probudio/la

Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time

evo da odmah dam svoj komentar...

znaci meni se u vinceku (na ilici) ne svidja uopce... tamo sam narucila cappuccino i dobila sam... dobila sam jako malo kave, mozda 20%, a ostatak je bila pjena, ali ona pjena koja je u biti samo zrak... i onda platis taj "cappuccino" 12 ili cak 13kn (nisam sigurna)...

uglavnom u vinceku se ne isplati narucit cappuccino!

Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  

Naslov: Re: Zagreb - Vincek (Ilica) - Cappuccino
PostPostano: sri 24. ožu 2010, 17:45 
Probudio se
Probudio se

Nisam nikada tamo narucio cappuccino, ali mislio sam da je dobar, jer je uvijek serviran na tacnama ;-)

Vrh

PostPostano: pet 18. lip 2010, 18:22 
Još se nije probudio/la
Još se nije probudio/la

Revolucija je napisao/la:
evo da odmah dam svoj komentar...

znaci meni se u vinceku (na ilici) ne svidja uopce... tamo sam narucila cappuccino i dobila sam... dobila sam jako malo kave, mozda 20%, a ostatak je bila pjena, ali ona pjena koja je u biti samo zrak... i onda platis taj "cappuccino" 12 ili cak 13kn (nisam sigurna)...

uglavnom u vinceku se ne isplati narucit cappuccino!

Zar kavu pijemo zbog kolicine? Kava se pije zbog gusta, zbog arome, zbog okusa. A ne da se sjedi uz espresso 3 godine, ne pijemo kavu tek toliko da bi nesto narucili, vec iz gusta i bogatstva okusa.

Vrh

PostPostano: sub 19. lip 2010, 00:13 
Još se nije probudio/la
Još se nije probudio/la

evo, mislim da nikome ne treba uskracivati vrijeme provedeno u uzivanju ispijanja 1 salice kave. ne treba ogranicavati uzitak – neka svatko pije kako on voli. ja prosjecno pijem 1 cappuccino 15-25 min jer mi tako najbolje pase. a koliko vidim ti pricas ovdje o espressu?
da pojasnim malo svoj post: ocito sam bas jako tada htjela uzivati u okusu, mirisu i aromi cappuccina ako sam ga narucila u VINCEKU - ali na moje razocaranje to se nije dogodilo - pjena uopce nije bila kremasta vec supljikava i vodenasta. jednostavno mi se nije svidio i ne bi ga preporucila nikome…

Vrh

PostPostano: ned 20. lip 2010, 00:49 
Još se nije probudio/la
Još se nije probudio/la

ok...al je vazan dio teksta bio da ste dobili "20% kave..." u salici. Prvenstveno kava je biljka, a napitak o kojem mi pricamo je napravljen od kave (espresso) ili u nasem slucaju cappuccino za koji je neka norma 20% espressa u salici. Da se razumijemo, onaj tko nevoli sebe ide piti kavu u vincek tako da nista cudno za njih da neznaju napravit kako spada, no ocito ste se sami uvjerili. No da se vratim na ono bitno, znaci kolicina espressa u salici nije bitna, dok god nas zadovoljava okusom, ali je u 95% slucajeva kod nas: sto je espresso duzi, to je i vise nekvalitetan, jer se duzom ekstrakcijom i gubi na okusu. Znaci zakljucak, da to stavim ovako mozda vam lakse " vise kave - losa kava, manje kave - bolja kava". :)

p.s. pricam o espressu jer je espresso baza za sve...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temuOdgovori Stranica: 1/1.   [ 5 post(ov)a ]

Registriranih korisnika/ca: /

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: