Forum o kavi - kava.hr
http://www.kava.hr/Forum/

Bezzera BZ99
http://www.kava.hr/Forum/viewtopic.php?f=2&t=1083
Stranica: 1/1.

Autor/ica:  josip7 [ pet 26. sij 2018, 12:55 ]
Naslov:  Bezzera BZ99

naletio sam na ovaj klasik u oglasniku te cu ga najvjerovatnije uzeti, ali zanimaju me i vasa misljenja...
moje misljenje je kako je ova bezzera dobra vrijednost za novac, aparat je nepromjenjen u proizvodnji vise od 20 godina sto je meni plus, jer je dokazan, dizajn je jednostavan i svevremenski, robustan je i dugovjecan, HX... samo ostaje jos pod upitnikom isplativost investicije s obzirom na 1-2 kave dnevno sto mi dosta solidno jos uvijek obavlja baby gaggia...

https://imgur.com/a/IIqyC

Autor/ica:  black coffe [ sub 27. sij 2018, 10:12 ]
Naslov:  Re: Bezzera BZ99

Ako je u stanju kao na slici slobodno uzmi. To je poluprofesionalni aparat . Ja imam negdje u radionici još stariji model koji o sebi ima rotacionu pumpu spaja se preko deporatora na vodu. Ima čak i automatsko punjenje . To znači da ima "veliki kotao " kao primarni grijač za čaj i paru i mali kotao ( škambiator) za kavu kao sekundarni grijač . Grupa je sa profesionalnog aparata i ima termosifonsko grijanje . Znači da radi espresso ko i profesionalni aparat. Jedino iz slike ne mogu 100 % zaključiti jel ima "tank" - rezervar za vodu il fiksni priključak . Čini mi se da je "tank" jer iza šalica na fotografiji se vidi neakav poklopac ? . To Ti je odprilike isti sistem ko i onaj BFC sam nešto stariji . Razlike mogu bit u pumpama i priključku na vodu i komociji , ako ne mora bit priključen na vodovod . I naravno u cijeni . Ako imaš profesionalni mlinac ni u jednom slućaju nećeš pogriješiti . Do " savršenog" espressa dijeli Te samo tvoje umijeće priprave ! :)

Autor/ica:  black coffe [ sub 27. sij 2018, 10:27 ]
Naslov:  Re: Bezzera BZ99

Eto išel sam još jedamput pogledti slikice i prilično sam siguran da ima "tank" , što nužno ne mora značit da nema rotaconu pumpu . U ovih preko nekoliko godina od kad se bavim kave aparatima ( 1974) kod "DIGIČA" svašta doživio i vidio :)

Autor/ica:  josip7 [ sub 27. sij 2018, 12:21 ]
Naslov:  Re: Bezzera BZ99

da, ima tank i vibracionu pumpu (nazalost-uvjetno), no nisam siguran da li se ovaj model i radio sa roto pumpom?
inace ova slika gore ne prikazuje konkretno aparat iz oglasa, ali navodno je star nekoliko godina i koristen vrlo malo, a i po slikama iz samog oglasa koje sam vidio da se zakljuciti kako je aparat izvana a pogotovo iznutra u tip top stanju

Autor/ica:  josip7 [ ned 28. sij 2018, 12:05 ]
Naslov:  Re: Bezzera BZ99

evo aparat je kod mene, radi odlicno, stanje super... pretpostavljam da je normalno sto on dogrijava bojler svakih minutu i pol? (u trajanju od 5 sek)
jedino trebat ce malo prakse za micro foam, i steta sto portafilter sa Gaggie ne pase, sada moram uzet i za bezzeru portafilter bez dna (naked)

slika

Stranica: 1/1. Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/