Promijeni veličinu fonta


Započni novu temuOdgovori Stranica: 3/4.   [ 27 post(ov)a ]
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kultura spravljanja/ispijanja kave
PostPostano: ned 17. srp 2011, 01:35 
Totalno kofeiniziran
Totalno kofeiniziran

Pridružen/a: uto 11. sij 2011, 02:06
Postovi: 148
Zahvalio: 0 put/a
Hvaljen: 0 put/a
a što Laki?
on prži 3000kg dnevno, a ja 300grama. Zato je bolji? Jer ima ISO9001?
Ima destoner? Ja ga nemam. A što će mi?
Čitaj,
viewtopic.php?f=6&t=169&start=16
Šugavi kokičar! Kakvi brendovi?
Post nije išao protiv Milmana niti protiv ikoga drugoga. Nego, uvijek ista nervoza ako se dirne u Carstvo Nebesko.
Niku je pržio Žigante,o čijem Portu sam ovdje pisao afirmativno i znam da je držao Illy i prošao njihovu školu, ali čovjek je shvatio da je tu tek početak priče o kavi i imao je hrabrosti priznati to sebi i drugima i zato je toliko velik.

Veliš arabusta iz PNG?

_________________
Expobar office Leva dual boiler/PID,Aeropress,French Press
Compak K10 WBC, Hario Skerton,Porlex
Behmor 1600


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: Kultura spravljanja/ispijanja kave
PostPostano: ned 17. srp 2011, 06:34 
Coffee freak
Coffee freak
Avatar

Pridružen/a: pet 25. ožu 2011, 09:36
Postovi: 172
Zahvalio: 1 put/a
Hvaljen: 3 put/a
Velim i Franck i Quadro pa?
Oces i ti jednu da ti skuham?

Ili cemo skupa kod “velicine“ u Ilicu?
:lol:


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: Kultura spravljanja/ispijanja kave
PostPostano: čet 21. srp 2011, 11:53 
Coffee freak
Coffee freak

Pridružen/a: pon 13. lip 2011, 15:22
Postovi: 431
Zahvalio: 7 put/a
Hvaljen: 20 put/a
Kae svi na dopustu?

Kava mora biti kao žensko. lijepa, a jel dobra znaš kad probaš (bez ljutnje ženska populacijo)

Mislite da je to nebitna konstatacija?


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: Kultura spravljanja/ispijanja kave
PostPostano: pon 18. ožu 2013, 02:00 
Polako se budi
Polako se budi
Avatar

Pridružen/a: ned 17. ožu 2013, 23:48
Postovi: 30
Lokacija: BB (Brdoviti Balkan)
Zahvalio: 1 put/a
Hvaljen: 1 put/a
Mislim da je problematika ispijanja/spravljenja kave podijeljena na 4 faktora i svaki je krivac za cca 25% :)
A to su:
Konobari 25%

- Danas je konobar svako (nemam ništa protiv) ali ljudi koji se bave ovim poslom trebali bi imati bar neko osnovno znanje o onom što rade, a ne da se znanje prenosi ''s koljena na koljeno'' pa da ih neuki vlasnici barova i neuki gosti uče poslu koji oni obavljaju... Mislim da svaki radnik bez obzira na profesiju kojom se bavi, trebao imati svoj sopstveni iliti vlastiti nivo ispod kojeg si ne bi trebao dozvoliti da radi, barem zbog obraza...

Vlasnici barova 25%

- Danas svako ko ne zna kuda i u šta da uloži, on otvori bar... E sad, tu je problem opet sa konobarom i vlasnikom jer je vlasnik laik i kao takav uči konobara koji je u 80% slučajeva isto laik, a u našem narodu vrijedi ona izreka: ''... Veži konja di gazda kaže!'' tako da konobar jadan radi kako mu rečeno, pa čak i ako zna da radi krivo, nije na njemu da misli... Čast izuzetcima, ima i takvih (tako kažu) koji imaju razumijevanja i sluha ali su u debeloj manjini...


Gosti 25%

- Eh da, naši dragi gosti :D
Problematika kod gostiju je trenutno najveća u tome što su do nedavno pili splačine a ne kave i eto čuda... Narod se navikao... Kao na sve što se navikava, pa sada kada im se posluži dobar espresso, koji nije kiseo ni gorak, onda im ne valja... Nema okusa :D (to sam doživio 100x)
Navikli ljudi na kofeinske bombe i na gorčinu i kiselost a ne na punoću arome i okusa koju espresso pruža... Tako da ja toplo preporučujem da ljudi koji rade ovaj posao na bilo koji način da podstiču i da educiraju goste, kod mene na poslu smo počeli sa malim letcima koje smo ubacivali u MENU koji stoji na stolu (za sada se pokazalo dobro!)...

Situacija u zemlji (borba za egzistenciju i cijenu kave) 25%

- Mislim da se ovde nema mnogo toga za reći, pogotovo u Slavoniji... Situacija je takva da se novi barovi teško otvaraju, a i koji se otvaraju idu na manje-više provjerene i cijenom pristupačne brendove tako da tu završava svaka priča... Dakle Lavazza, Julius Meinl, Franck itd, itd...

(Izvinjavam se na opširnosti)


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: Kultura spravljanja/ispijanja kave
PostPostano: pon 18. ožu 2013, 10:19 
Coffee freak
Coffee freak

Pridružen/a: pon 13. lip 2011, 15:22
Postovi: 431
Zahvalio: 7 put/a
Hvaljen: 20 put/a
Ma dobro je to sročeno , samo kasniš jedno 15 g :)


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: Kultura spravljanja/ispijanja kave
PostPostano: pon 18. ožu 2013, 12:58 
Polako se budi
Polako se budi
Avatar

Pridružen/a: ned 17. ožu 2013, 23:48
Postovi: 30
Lokacija: BB (Brdoviti Balkan)
Zahvalio: 1 put/a
Hvaljen: 1 put/a
black coffe je napisao/la:
Ma dobro je to sročeno , samo kasniš jedno 15 g :)


:hand:
Tema nije zaključana, a to znači da je i dalje aktuelna :P

Pozdrav!

_________________
Coffee should be black ass hell, strong as death and sweet as love... Or young girl in your bed with stocking and high heels...
>:)


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: Kultura spravljanja/ispijanja kave
PostPostano: pon 18. ožu 2013, 23:18 
Coffee freak
Coffee freak
Avatar

Pridružen/a: pon 20. ruj 2010, 00:32
Postovi: 293
Lokacija: Zagreb
Zahvalio: 2 put/a
Hvaljen: 9 put/a
vocna kiselost je pozeljna. kava je voće.

_________________
bezzera bz99
mazzer jolly


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
 Naslov: Re: Kultura spravljanja/ispijanja kave
PostPostano: uto 19. ožu 2013, 01:14 
Polako se budi
Polako se budi
Avatar

Pridružen/a: ned 17. ožu 2013, 23:48
Postovi: 30
Lokacija: BB (Brdoviti Balkan)
Zahvalio: 1 put/a
Hvaljen: 1 put/a
josip7 je napisao/la:
vocna kiselost je pozeljna. kava je voće.


Slažem se, nego mislio sam na kiselost koju kava ispušta nakon 20ak sekundi tretiranja vodom, mislim na one nepoželjne kiselosti ;)

_________________
Coffee should be black ass hell, strong as death and sweet as love... Or young girl in your bed with stocking and high heels...
>:)


Vrh
 Profil Pošalji privatnu poruku  
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temuOdgovori Stranica: 3/4.   [ 27 post(ov)a ]
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net

HR (CRO) by hecos